Loading...

Snabba lån och SMS-lån

Sms lån, snabblån, mikrolån, mobillån, onlinelån och superlån brukar man kalla snabba krediter. Det finns snabba lån du kan få även om du har en låg inkomst eller till och med betalningsanmärkningar. Det är högkostnadskrediter med en högre ränta än vanliga banklån men om ditt djur är sjukt och behöver veterinärvård har man ofta inte möjlighet att vänta på svar på en ansökan om fondmedel.
När den vanliga banken har nekat dig lån kan du ansöka om dem och då bankerna tar en högre risk med dig som kanske tidigare inte skött din ekonomi får du betala en högre ränta men i gengäld får du dina pengar snabbt utbetalda.

Om du vet att du kommer ha svårt att betala tillbaka ditt lån ska du nog avstå, men om du har möjligheter att kunna betala tillbaka kan det vara den enda lösningen.

Ibland när man är i en trängd situation ekonomiskt och behöver pengar till djurmat eller nödvändig veterinärvård är det svårt att få omedelbar hjälp. Det man kan göra är att ansöka om korttidslån som ofta har en högre ränta eftersom låneföretagen tar en högre risk med att bevilja dem till dig. Eftersom det finns flera olika lånegivare på marknaden har de olika villkor på betalningsförmåga. Man kan till och med bli beviljad ett sk sms-lån trots att man har betalningsanmärkningar sedan tidigare när din vanliga bank säger nej.

Naturligtvis ska detta lån inte användas annat än i yttersta nödfall. Ibland är det dock akut och då kan det vara bra att känna till att de finns. Eftersom lånen ändå behöver betalas tillbaka är det viktigt att du kan skaffa dig möjlighet att betala tillbaka dem. Många nyttjar den extra tiden som en respit som ger dem tid att sälja möbler, elektronik eller rensa källaren och sälja saker som kan täcka återbetalningen.

Man kan ha flera korttidslån samtidigt hos olika lånegivare ifall man behöver ett högre belopp. Det finns även flera lån som inte förändrar din allmänna kreditbild eftersom de inte använder sig av UC.

Det man kan göra om man behöver ta ett smslån är att man kan dela upp återbetalningarna på flera tillfällen. Vissa låneinstitut kan också erbjuda sk kontokrediter så du har en kredit tillgänglig som du bara nyttjar i nödfall. Om man vet med sig att man är djurägare men att man på sikt kommer få en försämrad inkomst eftersom man börjar att studera eller riskerar att bli arbetslös kan det vara guld värd att ansöka om ett extra kreditutrymme innan. Då vet du att du har resurser att tillgå om någon händer ditt djur längre fram, men att du inte nyttjar krediten annars.

Ifall du redan har några olika lån och krediter kan det vara en god idé att kontakta en bank för ett samlingslån och om du samlar lånen till en enda bank får du ofta markant bättre ekonomi.

Lån till bra ränta
Kolla med din bank först
Du kan först kontakta din vanliga bank om du kan få en tillfällig kontokredit eller ett lån till en bra ränta. Om du är med i facket kan du kolla om du kan få ett s.k medlemslån. Många fackföreningar har egna avtal med banker och erbjuder sina medlemmar ett mer fördelaktigt lån.

För att få en uppfattning om hur en bank skulle se på din ekonomi kan du ladda ned en app som heter Kreddy där du kostnadsfritt kan se ditt eget kreditbetyg. Ju lägre ditt kreditbetyg är desto bättre ränta brukar du bli erbjuden.

Sms lån

Sms lån är ett snabblån eller kredit där du kan låna mindre belopp, ofta 1000-15 000 kronor. Lånet är väldigt enkelt att få beviljat och kan ibland göras från en mobil genom att skicka ett sms. Man kan även göra ansökan på internet på långivarens hemsida. Dessa lån får du utbetalda på en gång, och du kan antingen betala tillbaka hela beloppet om en månad eller få en kredit med avbetalningar under en längre tid. Kostnaderna för avgifter och räntor kan vara höga.

Innan du tar ett lån

Tänk efter före:
0 Har du något värdefullt som du kan lämna in till pantbanken?
o Har du provat att sälja möbler, datorer, vitvaror eller annat av värde på Blocket?
o Har du försökt att låna privat av någon du känner?
o Kan någon du få någon att bli borgenär för ett vanligt banklån?

Här hittar du en guide till vart du kan låna pengar